Pterocles alchata
Fotografia cedida per Sergi Sales

Pterocles alchata

Català: Ganga
Castellà: Ganga Ibérica
Anglès: Pin-tailed sandgrouse

Ordre: Pteroclidiformes
Família: Pteroclidae
Longitud: 31-39 cm
Envergadura: 55 cm

Es tracta d’una espècie associada durant tot l’any a zones semiàrides, estepes i cultius extensius de secà. Prefereix la plana amb mosaics de secà, guarets, pastures seques i erms, i evita els sembrats, els matolls de certa alçada i la presència d’arbrat dispers. Acostuma a instal•lar el diu en zones de pastura i guaret, i a l’hivern pot barrejar-se entre bandades de Sisons que ocupen sembrats lleguminosos, sobretot d’alfals. Cria des del nivell del mar fins els 1.000 metres d’altitud, i necessita que a prop de les zones de reproducció hi haguin abeuradors accessibles i aclarits.

A Catalunya és una mica més abundant que el seu parent, la Xurra. Nombre de parelles nidificants variable al voltant de les 30 però molt localitzades en dos únics emplaçaments.

 

BUSCA L’AU QUE VOLS VISITAR

ET MUNTEM EL TEU VIATGE DE BIRDWATCHING A MIDA

El teu nom

El teu email

Observacions

captcha

He llegit i accepto l'Avís de privacitat