Prunella collaris

Prunella collaris

Català: Cercavores
Castellà: Acentor alpino
Anglès: Alpine accentor

Ordre: Passeriformes
Família: Prunellidae
Longitud: 15-17 cm
Envergadura: 30-32,5 cm

Viu en àrees d’alta muntanya, en els nivells alpí i subalpí. Allí ocupa tarteres i zones rocoses que es trobin entre geleres permanents i petites zones de vegetació, com prats o matolls de bàlec i ginebre comú. Acostuma a apropar-se a refugis i estacions d’esquí, per buscar aliment, on es mostra molt confiat davant la presència humana. Cría per sobre dels 1.800 metres d’alçada, però a l’hivern pot desplaçar-se a zones més baixes.

En època de cria ocupa la majoria de roquissars del Pirineu. Fora de les dates de nidificació, realitza moviments altitudinals que el poden dur a llocs no habituals.

 

BUSCA L’AU QUE VOLS VISITAR

ET MUNTEM EL TEU VIATGE DE BIRDWATCHING A MIDA

El teu nom

El teu email

Observacions

captcha

He llegit i accepto l'Avís de privacitat