Montifringilla nivalis
Fotografia cedida per Sergi Sales

Montifringilla nivalis

Català: Pardal d’ala blanca
Castellà: Gorrión alpino
Anglès: Snowfinch

Ordre: Passeriformes
Família: Passeridae
Longitud: 16,5-19 cm
Envergadura: 34-38 cm

Aquest pardal ocupa els nivells alpins i subalpins i se li observa preferència per zones de poca vegetació que tinguin geleres properes. Prefereix ambients feréstecs, com tarteres amb espadats rocosos entre els que s’intercalen pastures alpines. Generalment, no baixen per sota dels 1.800 metres d’altitud a l’hivern i dels 2.200 metres a l’estiu.

Les poques parelles nidificants que hi han es troben en els punts més inaccessibles de la vessant nord del Pirineu. La resta de l’any es mouen en grups concentrats allí on tenen possibilitat d’alimentar-se, a vegades molt a prop de zones habitades. En aquests moments se les pot veure barrejar-se amb pardals d’ala blanca provinents dels Alps.

 

BUSCA L’AU QUE VOLS VISITAR

ET MUNTEM EL TEU VIATGE DE BIRDWATCHING A MIDA

El teu nom

El teu email

Observacions

captcha

He llegit i accepto l'Avís de privacitat