Gypaetus barbatus

GYPAETUS BARBATUS

Català: Trencalòs
Castellà: Quebrantahuesos
Anglès: Lammergeier

Ordre: Falconiformes
Família: Accipitridae
Longitud: 100-120 cm
Envergadura: 240-290 cm

Està molt associat a les àrees de muntanya amb roquissars i espadats on nidifiquen, així com amb la presència d’ungulats domèstics i salvatges, ja que de les seves carronyes obté aliment. Així mateix, depèn de l’existència de vents apropiats que li permetin prospectar els seus enormes territoris d’alimentació.

Present en gran part del Pirineu i el Prepirineu català. És estrany veure’l fora d’aquests sector i sempre són exemplars joves en dispersió.

 

BUSCA L’AU QUE VOLS VISITAR

ET MUNTEM EL TEU VIATGE DE BIRDWATCHING A MIDA

El teu nom

El teu email

Observacions

captcha

He llegit i accepto l'Avís de privacitat