daucat-cover

És un immens plaer donar-vos la benvinguda al blog de Daucat. D’entrada us preguntareu que és això de Daucat i, amb aquest primer post, la meva intenció serà transmetre-us les seves arrels, les seves motivacions i els seus anhels. Podria fer-ho des d’un to corporatiu i comercial, però per això ja tenim el lloc web, així que també us convido a que el visiteu.

El projecte Daucat neix arran d’un projecte d’emprenedoria personal amb la intenció de potenciar i promocionar a escala internacional les comarques de Lleida en els àmbits de l’ornitologia, la geologia i l’astronomia. Lleida és un referent en aquestes tres àrees d’estudi i de l’observació de la natura. La gran diversitat d’hàbitats que disposa afavoreix al fet que sigui un lloc on poder observar gran quantitat d’aus diferents, algunes d’elles veritables rareses molt preuades pels especialistes. La seva riquesa geològica és reconeguda, no només per la gran quantitat de geozones i d’espais protegits que disposa, si no pels professionals que hi desenvolupen els seus estudis i pels amants dels seus paratges. En les zones de muntanya del Prepirineu i del Pirineu, hi trobem grans àrees on els cels són lliures de qualsevol contaminació lumínica i que poden ser observats a ull nu, amb instruments que ens l’apropin encara més o inclús fotografiar-lo. En efecte, Lleida és un lloc on professionals, estudiants, aficionats en aquestes disciplines o, senzillament, amants de la natura, poden trobar un dels millors llocs del món per gaudir-ne en un reduït espai de tan sols 12.000 km2.

 

Bienvenidos a Daucat

 

D’altra banda Daucat creu fermament que el creixement exponencial del sector del turisme de negocis pot afavorir a la captació de reunions, incentius, conferències, convencions i congressos que siguin atrets pels seus propis valors, per la diferenciació i pel veïnatge del nostre territori amb una marca reconeguda com és Barcelona. Això haurà de contribuir a fer que Lleida prengui posició en els esdeveniments on es vulguin combinar els serveis necessaris per a la seva celebració amb activitats que promoguin la conscienciació i la conservació del medi ambient.

Així doncs, el camí o missió de Daucat és fer visible el seu territori, Lleida, a la resta del món, promovent que el turisme que generi, sigui l’experiencial o el de negocis, sigui del tot responsable i sostenible en el seu impacte al territori, afavorint que les activitats que s’hi desenvolupin reverteixin en la conservació dels seus actius turístics i de la seva societat.

La visió de Daucat és arribar a fer de Lleida un referent internacional per a l’organització de viatges experiencials de natura i del sector del turisme de negocis en els àmbits on estem especialitzats, però també d’altres sectors que se sentin atrets per un territori que disposa dels mitjans necessaris per assolir els seus resultats d’una manera més responsable i sostenible.

Com a emprenedor del projecte us diré que, tot i ser una persona nascuda a la gran ciutat de Barcelona, he trobat en aquest territori un lloc on viure, gaudir de les meves aficions, treballar intensament i la possibilitat de participar activament en favor de la preservació del seu patrimoni natural… un lloc on la Natura et desborda allà on vagis. Molts dels col·laboradors que participen d’una manera o un altre en aquest projecte, també són gent vinguda de la gran capital i d’altres són gent que ja hi van néixer. Tots per igual, cadascú des de la seva especialitat, hem reconegut en aquesta terra quant n’és d’important conservar-la mitjançant la divulgació i la conscienciació dels seus valors, tant per la gent que ja hi viu com de la que ens visita.

Aquest blog que avui encetem, serà el canal des d’on anirem informant de novetats relacionades amb l’Àgència i el seu entorn. Des de notícies relacionades amb la seva pròpia activitat, com nous productes, projectes i esdeveniments organitzats, a informació sobre curiositats sobre el món de l’ornitologia, la geologia i l’astronomia, i també notícies sobre sector del turisme de reunions. També informarem sobre l’actualitat al sector turístic del territori i la seva agenda d’activitats. Aquesta informació anirà dirigida per una banda a persones interessades en les activitats i novetats en l’àmbit de turisme experiencial i la natura, ja siguin professionals o aficionats, i per altra banda també als professionals del sector del turisme de negocis i empreses que cerquin noves propostes dins del sector. Aquest espai també pretén ser un punt d’informació per la gent del propi territori que desitgi saber més de les iniciatives que s’hi estan duent a terme.

Per últim vull transmetre un immens agraïment a tota la gent que ha cregut des del principi en aquest ambiciós projecte, des de les persones més properes en l’àmbit personal que l’han recolzat i esperonat als col·laboradors en les diferents especialitats, perquè sense ells no s’hagués arribat tan lluny. També un agraïment especial als nombrosos professionals que han col·laborat en aixecar aquest lloc web amb continguts d’una qualitat exquisida. Gràcies a tots vosaltres.

DAUCAT emprèn el vol!

Sergi Alarcón